26-27. 04. 2017, Zagreb: Povzetek iz 13. Filipović konference o razvoju nepremičnin

Ponedeljek, 8. maj 2017 - 09:42

Letošnje 13. mednarodne nepremičninske konference o razvoju nepremičnin, organizatorja Filipović savjetovanje d.o.o., se je Zagrebu v dveh dneh udeležilo okoli 500 obiskovalcev. Iz Slovenije je bilo letos prijavljenih rekordno število udeležencev.

Prvi dan so dogodek zaznamovale predstavitve nepremičninskega razvoja mest Ljubljane, Dunaja in Beograd ter s tem povezanih investicijskih projektov.

Na panelu predstavitve »Ljubljana - mesto ob zeleni Savi«, ki ga je kot moderator vodil predsednik Jože Podgoršek v imenu so-organizatorja panela, to je Slovenskega nepremičninskega združenja FIABCI Slovenija, se je predstavilo mesto Ljubljana s svojimi investicijskimi projekti. Dodatni pomen je panelu prinesel obisk g. Jakoba Štunf, vodje gospodarskega oddelka Veleposlaništva RS v Zagrebu. Na samem panelu, je podžupan Ljubljane prof. Janez Koželj, predstavil urbanistični razvoj Ljubljane v zadnjih 10 letih, ki je Ljubljani pomagal do statusa vrhunske turistične destinacije, mesta inovacij, naziva zelene prestolnice Evrope in mesta primerno za nove investicije. V naslednjih treh letih bo po njegovih besedah Ljubljana postala veliko gradbišče, saj se obetajo naložbe v investicije v vrednosti preko 1 milijarde evrov.

Nekaj večjih investicijskih projektov, kot tudi trenutno najbolj pomemben projekt za mesto Ljubljana, projekt Emonika z novo železniško in avtobusno postajo, je na panelu predstavil g. Angelo Žigon, generalni direktor družbe Elea IC d.o.o.

Po besedah g. Mihe Zupanca, izvršnega direktorja družbe BTC d.d., ki je predstavil uspešen poslovni model infrastrukturnega razvoja BTC City v preteklih letih in razvoj in smernice poslovanja enega izmed največjih trgovskih centrov v Evropi v naslednjih letih, se na področju BTC City-a v prihodnjih letih obetajo investicije preko 300 mio evrov.

Povzetek konference si lahko ogledate na povezavi http://vimeo.com/236728514