INFORMACIJA O PROSLAVI 25. LETNICE DELOVANJA Slovenskega nepremičninskega združenja - FIABCI SLOVENIJA (Portorož, 09. - 10.11.2017)

Torek, 12. december 2017 - 09:14

Med 9. in 10. novembrom 2017, je v Portorožu potekal tradicionalni 28. posvet Poslovanja z nepremičninami, ki sta ga skupaj organizirala Gospodarska zbornica Slovenije - Zbornica za poslovanje z nepremičninami in Slovensko nepremičninsko združenje - FIABCI Slovenija. 

Letos je bil posvet močno mednarodno obeležen, saj je združenje zagotovilo aktivno udeležbo več mednarodnih (Martin von Hauff - področje upravništva, Andreas Hofer - področje zadružništva gradnje nepremičnin) in domačih nepremičninskih strokovnjakov (Leon Kobetič, Anton Kožar, Robert Geisler). 

FIABCI WORLD novice mesec oktober 2017

Ponedeljek, 11. december 2017 - 08:42

Čestitka s strani vodstva svetovne FIABCI organizacije ob našem 25. jubileju delovanja Slovenskega nepremičninskega združenja FIABCI. 

Več o tem na linku http://www.flipsnack.com/fiabci/fiabci-global-news-october-2017.html

Vključevanje nove generacije v izvajanje ciljev trajnostnega razvoja

Četrtek, 30. november 2017 - 15:00

Dne 10. 09. 2017 se je na Ekonomski fakulteti, Univerze v Ljubljani, odvila prva FIABCI interaktivna delavnica, na temo nepremičnin z naslovom "Vključevanje nove generacije v izvajanje ciljev trajnostnega razvoja", v orgnizaciji Slovenskega nepremičninskega združenja - FIABCI Slovenija. Delavnica je bila namenjena vsem mladim, kot podmladku FIABCI Slovenija, kateri so aktivno želeli sodelovati pri pridobivanju novega strokovnega znanja v nepremičninski dejavnosti. 

Predstavitev je izvedla ga. Kateryna Pylypchuk, predstavnica FIABCI Ukrajina, predstavnica sveta FIABCI strokovnjakov ter podjetnica, certificirana poslovna trenerka in moderatorka. 

Delavnica je mladim približala koncepte pristopov vključitve v aktivne procese: 

- kaj pomeni CPI in kako se lahko mladi nepremičninski strokovnjaki v Sloveniji vključijo v te pobude, 

- katere so glavne koristi, ki jih  mednarodna nepremičninska organizacija FIABCI nudi mladim strokovnjakom na področju    nepremičnin, 

- kako so najboljše prakse na področju nepremičnin, po vsem svetu, lahko dragocen vir za prihodnje izvajanje trajnostnih      projektov v Sloveniji, katere dogodke organizira FIABCI, z namenom vključevanja mladih generacij v izvajanje ciljev            trajnostnega razvoja,

- več o 2. svetovnem poslovnem taboru mladih članov FIABCI #iREAL2017, Atene, Grčija, od 06. do 08. decembra 2017

več o programih izmenjav, mreženja in drugih priložnosti znotraj FIABCI. 

Vabilo na 28. Posvet z nepremičninami in 25. letnico delovanja slovenskega nepremičninskega združenja FIABCI, dne 09 in 10.11.2017, v Kongresnem centru Portus, LifeClass Hotels & Spa, Hotel Slovenija, Obala 33, Portorož

Ponedeljek, 9. oktober 2017 - 09:15

Spoštovani, 

Vabimo vas, da se udeležite letošnjega Posveta z nepremičninami, na katerem bodo prisotni tudi posebni gosti in tujine: 

  • Farook Mahmood, India, Predsednik FIABCI WORLD
  • Ramon Riera Torroba, Spain, Predsednik FIABCI EUROPE
  • Michael von Hauff, Germany, FIABCI Predsednik Sveta direktorjev FIABCI WORLD, Beratung fur Immobilien Managament GmbH
  • Andreas Hofer, Switzerland, Social housing specialist, Archipel GmbH

 

in drugi gostje iz Ukrajine, Italije, Hrvaške, Srbije, itd.

Prijavnico za udeležbo Posveta in program najdete na povezavhttp://posvetnepremicnine.gzs.si/vsebina/Program

26-27. 04. 2017, Zagreb: Povzetek iz 13. Filipović konference o razvoju nepremičnin

Ponedeljek, 8. maj 2017 - 09:42

Letošnje 13.mednarodne nepremičninske konference o razvoju nepremičnin, organizatorja Filipović savjetovanje d.o.o., se je Zagrebu v dveh dneh udeležilo okoli 500 obiskovalcev. Iz Slovenije je bilo letos prijavljenih rekordno število udeležencev.

Prvi dan so dogodek zaznamovale predstavitve nepremičninskega razvoja mest Ljubljane, Dunaja in Beograd, ter s tem povezanih investicijskih projektov.

Za celotno vsebino kliknite več o tem.

7.-8.4.2017, Beograd: Mednarodna nepremičninska konferenca "Nauči da uspeš"

Torek, 18. april 2017 - 09:25

Mednarodna nepremičninska konferenca "Nauči da uspeš" organizatorja Klaster nekretnine, Srbija je bila organizirana 07. in 08. aprila 2017 Beogradu, Republika Srbija v Domu Narodne skupščine Republike Srbije in v hotelu Zira.

V prvem delu prvega dne 2. strokovnega posveta "Nauči da uspeš 2017", ki se je začel s svečano otvoritvijo v Domu Narodne Skupščine Republike Srbije, so na prvem panelu razpravljali o spremembah Zakona o posredovanju v prometu z nepremičninami v Republiki Srbiji, tudi ob primerjavi zakonov in dobrih praks v Sloveniji in Hrvaški. Moderator panela je bil g. Saša Stefanović direktor Inštituta za nepremičnine, Beograd. Govorniki na panelu so bili: g. Željko Stojanović, vodja skupine za pripravo sprememb Zakona o posredovanju v prometu z nepremičninami v Republiki Srbiji iz Ministrstva za trgovino, turizem in telekomunikacije, ga. Ema Culi, direktorica Sektorja za trgovino pri Hrvaški gospodarski zbornici, g. Franci Gerbec, častni član FIABCI Slovenija, g. Nenad Djordjević, predsednik Upravnega odbora Klaster nekretnine, Srbija, g. Zoran Lazić, Pomočnik ministra v Ministrstvu za delo, zaposlovanje, borčevska in socialna vprašanja in g. Damir Borić, predsednik Grupacije posrednikov v prometu z nepremičninami pri Gospodarski zbornici Srbije.

Za celotni članek kliknite več o tem.

 

22.3.2017: Kratek povzetek poslovenega sestanka predsednikov in poslovnih sekretark FIABCI svetovne nepremičninske organzacije 11. in 12. marca 2017 v Nici, Francija

Četrtek, 23. marec 2017 - 09:15
Pred hotelom Le Royal v Nici 2017

Na povabilo svetovne nepremičninske strokovne organizacije FIABCI sta se v imenu FIABCI Slovenije sestanka predsednikov in poslovnih sekretark nacionalnih chapterjev od 10. do 12.3.2017 udeležila predsednik Jože Podgoršek in poslovna sekretarka Aleksandra Osterman. 

Za celotno vsebino klilknite več o tem.

21.3.2017, RTV SLO1: oddaja Dobro jutro: G. Franci Gerbec, pravnik, o vpisih v zemljiško knjigo

Torek, 21. marec 2017 - 09:23

Celotno oddajo si lahko ogledate na tem linku.

1.2.2017, OKROGLA MIZA: Predstavitev izbranih in nagrajenih rešitev nove stanovanjske soseske NOVO BRDO

Sreda, 15. februar 2017 - 15:17

Ob zaključku javnega natečaja za urbanistično, krajinsko in arhitekturno rešitev nove soseske NOVO BRDO, Ljubljana je bila v prostorih Stanovanjskega sklada RS organizirana 1. okrogla miza.

Na njej so sodelovali: mag. Miran Gajšek, predsednik ocenjevalne komisije mag. Črtomir Remec, direktor SSRS Sašo Rink, direktor JSS MOL Aljoša Dekleva in Lea Kovič, Dekleva Gregorič arhitekti – prva nagrada za območje E2 in E3 Aleksander Lužnik in Boris Vranič, Nava arhitekti d.o.o. – prva nagrada za območje E1 Katarina Konda, LUZ d.o.o. Pogovor sta vodili Ana Struna Bregar in Lenka Kavčič.

Okrogla miza je zainteresirani javnosti predstavila potek natečaja, delo žirije, rezultat sintezne rešitve ter vizije in poglede investorjev. Oba prvonagrajena projekta pa sta predstavila avtorja izbranih rešitev: Aljoša Dekleva iz biroja Dekleva Gregorič arhitekti in Aleksander Lužnik iz biroja Nava arhitekti.

Po predstavitvi se je med udeleženci razvil zanimiv in konstruktiven pogovor, ki je izpostavil vrsto zanimivigh pogledov na način oblikovanja novih stanovanjskih sosesk, vzpostavitev in povečanje najemnega fonda stanovanj, načina prometnih ureditev, oblikovanja novih modelov stanovanjskih skupnosti ... Med udeleženci sta bila izražena veliko zanimanje in želja po sodelovanju v celovitem pristopu k načrtovanju in oblikovanju širšega prostora na Brdu, kjer je poleg zanimivih delovnih mest v Tehnološkem parku predvidena tudi izgradnja dveh novih ljubljanskih fakultet.

Za celotno vsebino klilknite več o tem.