Podpis pogodbe o strokovnem sodelovanju

Petek, 20. december 2013 - 09:33
Mag Franc Props predsednik Združenja za poslovanje z nepremičninami in Jože Podgoršek predsednik Slovenskega nepremičninskega združenja FIABCI

Med združenjem za poslovanje z nepremičninami pri GZS in Slovenskim nepremičninskim združenjem FIABCI v Portorožu v hotelu Kempinski.

Za več slik kliknite več o tem.

Aktualnosti 3. regionalne nepremičninske konference v Ljubljani 05. in 06.12.2013

Ponedeljek, 9. december 2013 - 08:28
Udeleženci okrogle mize na 3. regionalni nepremičninski konferenci v Ljubljanji, Dubravko Ranilović, Vladimir Filipović, Jože Podgoršek, Aleksandar Opsenica, Alexandar Samonig, Franci Gerbec

Objavljamo aktualnosti 3. regionalne nepremičninske konference, ki je potekala v  Ljubljani 05. in 06. 12. 2013.

Za aktualne novice kliknite več o tem.

3. Mednarodna nepremičninska konferenca: Slovenija + Hrvaška + Srbija

Ponedeljek, 14. oktober 2013 - 16:49

Vabimo vas na 3. mednarodno nepremičninsko konferenco, ki jo pripravlja Slovensko nepremičninsko združenje - FIABCI Slovenija in Inštitut za nepremične d.o.o., skupaj s sponzorji in v tesnem sodelovanju z nepremičninskimi asociacijami in podjetji, ki se ukvarjajo s poslovanjem z nepremičninami iz Hrvaške in Srbije. Konferenca bo potekala v četrtek 5.12.2013 in petek 6.12.2013 v Hotelu Mons-Ljubljana.

Program konference si lahko ogledate NA TEJ POVEZAVI

Prijavo uredite na TEJ POVEZAVI

Vljudno vabljeni!

Tiskovna konferenca Strokovnega in organizacijskega odbora Vseslovenskega posveta o novem nepremičninskem davku

Nedelja, 13. oktober 2013 - 10:59
Del odbora

V sredo, 16. oktobra 2013 ob 10. uri bo v veliki seminarski dvorani na Železni cesti 18 v Ljubljani (Poslovni center Alta, Zupančičeva jama) potekala tiskovna konferenca strokovnega in organizacijskega odbora Vseslovenskega posveta o novem nepremičninskem davku.

Za predstavitev konference in ostale informacije kliknite več o tem.

Oddaja Odmevi o novem popravku osnutka zakona davka na nepremičnine: gost g. Franci Gerbec

Četrtek, 10. oktober 2013 - 19:52

Častni član Slovenskega nepremičninskega združenja g. Franci Gerbec je bil gost v oddaji  RTV SLO 1 oddaja Odmevi  o novem popravku osnutka zakona davka na nepremičnine.

Oddajo si lahko ogledate na tem LINKU.

01.10.2013: Vseslovenski posvet o davku na nepremičnine

Torek, 1. oktober 2013 - 15:53
Predsednik FIABCI Slovenija Jože Podgoršek pozdravlja ministra Uroša Čuferja

Slovensko nepremičninsko združenje - FIABCI kot soorganizator Vseslovenskega posveta o davku na nepremičnine objavlja prezentacije predavanj nepremičninskih strokovnjakov in sklepe, stališča in predloge Organizacijskega odbora.

5.9.2013 časopis Dnevnik: Naseljena in prazna stanovanja enako obdavčena

Četrtek, 5. september 2013 - 10:52

Tudi najnovejši predlog obdavčitve nepremičnin buri duhove. Najbolj zaradi izvzetja cerkva in kapelic iz obdavčitve, zaradi prepolovitve sprva predvidene davčne stopnje za elektrarne, zaradi znižanja davka na prazna stanovanja in zato, ker finančniki vztrajajo pri obdavčitvi šol, vrtcev, bolnišnic, knjižnic...

članek si lahko ogledate na spletni strani

http://www.dnevnik.si/slovenija/v-ospredju/naseljena-in-prazna-stanovanja-enako-obdavcena

ali v priponki.

2.9.2013: Delodajalci naj odpravijo potne stroške in financirajo najem

Ponedeljek, 2. september 2013 - 09:47

V oglasni prilogi Nepremičninski informator, katero izdaja časopis Finance predstavljajo ukrepe, ki jih je podala skupina 13 organizacij ministrstvu za infrastrukturo in prostor. Članek si lahko preberete na spletni strani

http://www.finance.si/8346357/Delodajalci-naj-odpravijo-potne-stro%C5%A1ke-in-financirajo-najem?cookietime=1378107744

ali v priponki.

 

Kaos pri evidenci zemljišč za gradnjo

Ponedeljek, 29. julij 2013 - 14:54

"Ob napovedani uvedbi nepremičninskega davka bi recimo številni lastniki zazidljivih zemljišč v Ljubljani plačali nekajkrat manjši davek, kot bi ga morali. V nekaterih drugih občinah bi lastniki plačali nekajkrat preveč. Kajti v registru nepremičnin pri zemljiščih za gradnjo vlada kaos."

članek časopisa Dnevnik si lahko preberete več na spletni strani http://www.dnevnik.si/slovenija/v-ospredju/kaos-pri-evidenci-zemljisc-za-gradnjo-#

ali v priponki

 

29.6.2013 Radio SLO RTV 1 Tedenski aktualni mozaik

Torek, 2. julij 2013 - 14:38

Naš predsednik g. Jože Podgoršek podal stališča Slovenskega nepremičninskega združenja o predlogu zakona o Davku na nepremičnine 
Posnetek na priloženem linku od 15 min dalje
LINK

28.6.2013: Objava dokumenta ''Stališča, pripombe in predlogi'' k osnutku Zakona o davku na nepremičnine

Ponedeljek, 1. julij 2013 - 13:14

Pripombe in predlogi delovne skupine pri Slovenskem nepremičninskem združenju - FIABCI in Nepremičninski okrogli mizi na Predlog zakona o davku na nepremičnine od 7.6.2013.

Dokument si lahko ogledate v priponki.

28.6.2013: Dnevnik članek;Davek na nepremičnine

Ponedeljek, 1. julij 2013 - 09:12

»Spodbujanje individualnega lastništva stanovanj s pomočjo ugodnih stanovanjskih kreditov sili iskalce stanovanj, zlasti mlade družine, v vlaganje kapitala v stanovanjsko gradnjo oziroma nakupe stanovanj, ker na sedanjem najemnem trgu nimajo realnih možnosti za najem primernih stanovanj. Nepremičninska okrogla miza zato ocenjuje, da bi mlade družine lahko uporabile kapital koristneje oziroma bolj produktivno z vlaganjem na primer v nova delovna mesta, naložbe v stanovanja pa bi prepustile profesionalnim, kapitalskodovolj sposobnim vlagateljem.«

Članek si lahko ogledate v priponki.

20.6.2013 Objava VEČER

Petek, 28. junij 2013 - 14:17

"Priprava in čimprejšnji sprejem novega nacionalnega stanovanjskega programa je ena od prednostnih nalog vlade, zato predlagamo, da se priprava novega programa pospešeno nadalju-je in da se ga sprejme še do konca leto-šnjega leta."

Članek si lahko ogledate v priponki.

18.6.2013 Beograd- REBEC 2013

Ponedeljek, 24. junij 2013 - 14:21
Beograd


Regijska nepremičninska konferenca nepremičninskih strokovnjakov Slovenije, Hrvaške in Srbije

Začetek okrogle mize in samo organizacijo izpeljave mednarodne nepremičninske okrogle mize ter njen namen medsebojnega sodelovanja je s svojim obiskom odpru tudi hrvaški veleposlanik v Beogradu g.  Željko Kuprešak.

Predsednik g. Jože Podgoršek je v imenu Slovenskega nepremičninskega združenja – FIABCI Slovenija podpisal dokument o vzpostavitvi sodelovanja strokovnjakov v prometu z nepremičninami Slovenije, Hrvaške in Srbije.

 

Tiskovna konferenca okrogla miza junij 2013

Nedelja, 23. junij 2013 - 01:03

Slovensko nepremičninsko združenje in nepremičninska okrogla miza sta imeli tiskovno konferenco za medije kjer so predstavili dokument ''Stališča, pripombe in predloge'' k osnutku Nacionalnega stanovanjskega programa dne 13.06.2013 v prostorih Urbanističnega inštituta v Ljubljani

POGLEJTE SI VIDEO

14.06.2013: Delo članek; Stanovanjska politika: osnutek je brez jasnih ciljev

Nedelja, 23. junij 2013 - 01:01

"Slovenija je že tri leta brez nacionalnega stanovanjskega programa, zaradi česar tudi ne more črpati evropskih sredstev. Osnutek tega programa, ki ga je marca v javno razpravo dalo ministrstvo za infrastrukturo in prostor, pa nima jasnih ciljev."

Članek si lahko ogledate v priponki.

Slovensko nepremičninsko združenje in Okrogla miza objavljata dokument ''Stališča, pripombe in predloge'' k osnutku Nacionalnega stanovanjskega programa

Ponedeljek, 10. junij 2013 - 23:06

Slovensko nepremičninsko združenje in Okrogla miza objavljata dokument  ''Stališča, pripombe in predloge'' k osnutku Nacionalnega stanovanjskega programa s prilogami kateri je rezultat dela posebne delovne skupine našega združenja in razprave na dveh ''Nepremičninskih okroglih mizah'', ki povezuje različne strokovnjake z nepremičninskega področja kot neformalna oblika sodelovanja zainteresirane javnosti.
Upamo, da se bodo predložena stališča, pripombe in predloge lahko koristno uporabili pri nadaljnji pripravi tega pomembnega strateškega nacionalnega razvojnega programa. Pri tem izražamo pripravljenost vseh podpisnikov – članov Slovenskega nepremičninskega združenja in ''Nepremičninske okrogle mize'' za aktivno in tvorno sodelovanje pri nadaljnjem oblikovanju osnutka novega Nacionalnega stanovanjskega programa.

Deveta mednarodna konferenca o hrvaškem tržišču nepremičnin

Sreda, 24. april 2013 - 20:09

09. in 10.04.2013 smo se udeležili 9.mednarodne nepremičninske konference trga nepremičnin na Hrvaškem v organizaciji Filipovič savjetovanje. Aktivno smo sodelovali na okrogli mizi in razpravljali o nepremičninskih trgih Hrvaške, Srbije in Slovenije.

Video posnetek si lahko ogledate na TEM LINKU

Intervju business.hr

Ponedeljek, 11. marec 2013 - 20:23

Intervju z našim predsednikom Jožetom Podgoršek v Business.hr. V priponkah si lahko preberete intervju.