9.12.2014, Dunaj: Srečanje z predsednikom FIABCI Avstrija dr. Otto Eugen

Torek, 9. december 2014 - 18:18
dr. Otto Eugen in Jože Podgoršek

Predsednik FIABCI Slovenija Jože Podgoršek se je s pomočjo gospodarskega oddelka slovenskega veleposlaništva na Dunaju dne 09.12. 2014 srečal z predsednikom FIABCI Avstrija dr. Otto Eugen.

Beseda je med drugim tekla tudi o pobudi za večje medsebojno sodelovanje na nivoju nepremičninske stroke in izmenjave dobre prakse. Predsednika se bosta ponovno srečala na bližnjem srečanju štirih regionalnih predsednikov FIABCI v Ljubljani. On tej priložnosti smo izmenjali tudi nekaj besed s slovenskim veleposlanikom  na Dunaju Andrej Rahten, ki tudi podpira našo pobudo.

7.12.2014, RTV SLO1 Dnevnik: Energetska izkaznica stavbe

Ponedeljek, 8. december 2014 - 14:26

Predsednik g. Jože Podgoršek o aktualni tematiki energetskih izkaznic - od 11.25 min dalje.


http://4d.rtvslo.si/arhiv/dnevnik/174308347

14.11.2014, Zagreb: Hotel Westin

Petek, 21. november 2014 - 17:27

22 Forum poslovanja z nepremičninami katerega je organizirala Hrvaška gospodarska zbornica je obiskalo okoli 450 udeležencev iz cele Hrvaške.

Uvodni nagovor je imel  podpredsednik HGK za turizem, trgovino i finance g. Josip Zaher. Med uvodnimi govorniki sta bili tudi ministrica graditeljstva i prostornog uređenja ga.  Anka Mrak Taritaš ter načelnica oddelka Načelnica Odjela za porez na dodanu vrijednost Porezne uprave Ministarstva financija ga. Renata Kalčić.

Za celotno besedilo kliknite več o tem.

11-12.11.2014, Zagreb: Potekal je 3. mednarodni sejem investicijskih projektov za Jadransko regijo v Zagrebu

Petek, 21. november 2014 - 17:18

ki ga je na povabilo organizatorja REXPO obiskal predsednik Slovenskega nepremičninskega združenja g. Jože Podgoršek

 

Sejem je obiskalo okoli 1200 obiskovalcev, 40 razstavljalcev, 15 okroglih miz z več kot 70 članov sodelujočih panelistov, okoli 30 domačih in tujih investitorjev. Tekom sejma so potekali številni razgovori in novi poslovni kontakti so posledica letošnjega mednarodnega sejma investicijskih projektov REXPO Jadrana za katerega organizatorja pravi, da je bilo najboljše do sedaj.

Dogodek so obiskali tudi hrvaški predsednik Ivo Josipović, podpredsednik vlade Branko Grčić, minister za pomorstvo, promet in infrastrukturo Siniša Hajdas Donćić, črnogorski minister za turizem in trajnostni razvoj, Branimir Gvozdenović, podžupan Zagreba Sandra Švaljek, veleposlaniki in člani diplomatskega zbora in druge ugledni gostje….

Za celotno besedilo kliknite več o tem.

07.11.2014, Ljubljana: Obisk delegacije mednarodnega nepremičninskega konzorcija SIMUL v Portopiccolo, Sistiana

Torek, 11. november 2014 - 07:53

"Delegacija mednarodnega nepremičninskega konzorcija- SIMUL si je dne 07.11.2014 ogledala projekt Portopiccoloistriana v Sistiana, Duino Aurisina, Trieste 1.20 min vožnje od Ljubljane."

Za celoten članek in slike kliknite več o tem.

27.10.2014, Ljubljana: POROČILO - REGISTER NEPREMIČNIN DANES IN V PRIHODNJE

Ponedeljek, 27. oktober 2014 - 17:13

Slovensko društvo INFORMATIKA je v sodelovanju z Slovenskim nepremičninskim  združenjem FIABCI, Geodetsko upravo Republike Slovenije in Zbornico za poslovanje z nepremičninami pri  Gospodarski zbornici Slovenije 27. oktobra 2014 izvedlo enodnevni posvet in okroglo mizo z  naslovom REGISTER  NEPREMIČNIN DANES IN  V  PRIHODNJE.

Posvetovanja se je udeležilo 56 udeležencev in udeleženk. Vodili so ga  Jože Podgoršek predsednik Slovenskega nepremičninskega združenja FIABCI, Niko Schlamberger, predsednik Slovenskega društva INFORMATIKA in Tomaž Banovec,  član izvršnega odbora SDI in FIABCI in predsednik sosveta za statistiko nepremičnin pri Statističnem uradu Republike Slovenije.

Za celotno poročilo kliknite več o tem.

22.10.2014, Ljubljana: Časopis Delo: Edward Jervis

Petek, 24. oktober 2014 - 14:42

Časopis Delo je ob obisku 4. regionalne nepremičninske poslovne konference objavil intervju  s prodajnim direktorjem za regijo Adriatik, Turčijo, Madžarsko in Ukrajino z g. Edwardom Jervisem, MIPIM Francija

 

Za ogled intervijuja kliknite več o tem.

4. MEDNARODNA REGIONALNA NEPREMIČNINSKA POSLOVNA KONFERENCA Slovenija + Hrvaška + Srbija

Četrtek, 23. oktober 2014 - 13:04

Vabimo vas, da se prijavite na konferenco, prijava enostavna in hitra

SLOVENSKO NEPREMIČNINSKO ZDRUŽENJE – FIABCI Slovenija vas vabi v sodelovanju z Burza nekretnina d.o.o. (Hrvaška) in Klaster nekretnine (Srbija)

Datum: Četrtek, 2.10.2014 in petek 3.10.2014
Kje: Hotel Plaza
Lokacija: BTC City, Bratislavska cesta 8, 1000 Ljubljana

 

Spoštovani udeleženci 4.nepremičninske konference!

Iskreno se vam zahvaljujemo, da ste s svojim obiskom, predavanji in aktivnim sodelovanjem prispevali k uspehu letošnje konference in nas s tem dodatno motivirali, da že danes pričnemo z načrtovanjem naslednje konference v letu 2015.


Celotno zahvalo in slike si lahko preberete na linku.

Slike si lahko ogledate na tej povezavi oz. jih najdete v mapi Galerija slik.

9.10.2014, časopis Dnevnik: Željko Uhlir

Petek, 10. oktober 2014 - 07:37

"Najpomembnejše vprašanje je, kaj želimo z legalizacijo doseči, pravi Željko Uhlir, ko pojasnjuje, kako se je množične legalizacije črnih gradenj lotila sosednja Hrvaška. Sprva sicer odgovor tudi v tej državi ni bil jasen. Leta 2011 je vlada Jadranke Kosor prvič spisala zakon o legalizaciji, ki pa je bil po Uhlirjevih besedah težko izvedljiv. Zato ga je nova vlada naslednje leto popravila in pri tem povozila marsikatero strokovno pripombo. »Če želimo legalizacijo tukaj in zdaj, je treba napisati tudi takšen zakon,« pragmatično utemeljuje Uhlir."

Za celoten članek klinite več o tem.

07.10.2014, Ljubljana: RTVSLO2 oddaja "ODKRITO"

Četrtek, 9. oktober 2014 - 09:05

gosti v studiu g. France Arhar, Janez škrubej, Franci Gerbec in Borut Soklič

 

"Družba za upravljanje terjatev bank, bolj znana kot slaba banka, ima v neposredni lasti le 40 nepremičnin v vrednosti 15 milijonov evrov. Pač pa so slaba posojila, ki so jih banke prenesle na to družbo zavarovana prav z nepremičninami. Roko nad njimi držijo stečajni upravitelji. Kdo in kdaj bo torej odklenil slovenski nepremičninski trg in po kakšni ceni bomo te nepremičnine lahko kupili? O tem v tokratni oddaji Odkrito z voditeljico Vido Petrovčič."

Oddajo si lahko ogledate na linku.

03.10.2014, Ljubljana: RTV SLO Gospodarstvo: Kaj bo z nepremičninami počela "slaba banka"?

Četrtek, 9. oktober 2014 - 08:27

Razvoj nepremičninskih trgov in pomembni razvojni naložbeni projekti v regiji so osrednja tema dvodnevne konference, na kateri sodelujejo nepremičninski, finančni in pravni strokovnjaki iz Slovenije, Hrvaške, Srbije, Bosne in Hercegovine ter iz nekaterih drugih držav.


Na dvodnevni konferenci v Ljubljani, ki jo je pripravilo slovensko nepremičninsko združenje, skušajo slovenski strokovnjaki odgovoriti tudi na vprašanje, kaj bo z nepremičninami počela slaba banka in kakšna so pričakovanja glede trga.

Za celoten članek kliknike več o tem oz. ga najdete na tem linku.

24.09.2014, Ljubljana: RTV SLO 1 - oddaja Odmevi

Sreda, 24. september 2014 - 09:04

Prispevek o nepremičninah in Družbi za upravljanju terjatev bank (DUTB) od 23.10 minut naprej. Poglejte si izjavo, ki jo je podal g. Jože Podgoršek, predsednik Slovenskega nepremičninskega združenja FIABCI.


Celotno oddajo in izjavo si lahko ogledate na tem linku.

23.09.2014, Ljubljana: Radio Slovenija prvi program, oddaja Studio

Torek, 23. september 2014 - 09:15

ob 17h, pregled nepremičninskih trgov, aktualnosti...

Gosti v studiu:
- g. Zoran Madon Metropola IN .d.o.o.,
- g. Žiga Andoljšek Stanovanjski sklad Slovenije,
- g. Jože Podgoršek predsednik Slovenskega nepremičninskega združenja FIABCI

 

Vabljeni k poslušanju. (link)

04.8.2014, časopis Dnevnik: Napočil je čas za vikend na morju

Ponedeljek, 4. avgust 2014 - 14:25

"Slovenci zaradi okrog petino nižjih cen več vikendov kot na slovenski kupijo na hrvaški obali, kjer cena pada sorazmerno z oddaljenostjo od državne meje. Na naši obali bi cene utegnila še nekoliko znižati prodaja nekaterih stanovanj v stečajnih masah."

Celotni članek si lahko prebere na tem linku.

8.7.2014, Zagreb: poslovno-strokovni kolegij "Ocenitev vrednosti nepremičnin"

Torek, 8. julij 2014 - 16:39
Zagreb poslovno strokovni kolegij ocenjevanje vrednosti nepremičnin, delegacija Slovenskega nepremičninskega združenja FIABCI

"Dne 8.7.2014 se je delegacija Slovenskega nepremičninskega združenja v sestavu: Franci Gerbec, mag. Anton Kožar, Jože Podgoršek-predsednik in Jožef Murko udeležila v hotelu Esplanade Zagreb poslovno-strokovnega kolegija v organizaciji podjetja Filipovič z naslovom Ocenitev vrednosti nepremičnin – uveljavitev Uredbe in Pravilnika o oceni vrednosti nepremičnin v poslovni, upravni in sodni praksi.

Tako kot je na podobnih srečanjih na Hrvaškem v navadi, je bila udeležba spoštovanja vredna, prav tako predavatelji in sicer namestnik ministrice Ministrstva za gradnjo in prostorsko ureditev mr.sc. Željko Uhlir, vodja službe za ocenjevanje nepremičnin mesta Zagreb, mag. Branimir Majčica, dr.sc. Maruška Vizjak, višja znanstvena sodelavka Ekonomskega inštituta Zagreb, dipl.ing. Wilfried Mann, vodja strokovne službe Komisije za vrednost nepremičnin mesta Düsseldorf, vse skupaj je povezovala članica uprave podjetja Filipovič d.o.o., ga. Marija Noršić."

Za celotni članek kliknite več o tem

23-25.6.2014, Beograd: Nepremičninska regionalna konferenca REBEC

Petek, 27. junij 2014 - 13:57

Kratko poročilo dvodnevnega dogajanja na nepremičninski regionalni konferenci

Poslovna stavba Usce Beograd

Na regionalni konferenci so bili udeleženci iz Srbije (največ), Hrvaške, Slovenije, Avstrije, Bosne in Hercegovine. Iz istih držav so bili tudi predavatelji. Trajala je tri dni, v obliki panelnih razprav oz. okroglih miz.

Teme konference lahko povzamemo takole:

- Izvajanje Zakona o nepremičninskem posredovanju v Srbiji, ki je bil sprejet v 2013, v primerjavi s podobno zakonodajo v Sloveniji in Hrvaškem (licenciranje podjetij, zavarovanje odgovornosti, osnovne storitve, dodatne) in izvajanje zakonodaje;

- Pregled nepremičninskih trgov  v Srbiji, BiH, Sloveniji in Hrvaškem (Slovenijo je predstavil Jože Podgoršek, Hrvaško pa ga. Ilijana Jeleć, predsednica uprave Erste Nekretnine, Zagreb)

- Problematika logističnih centrov – priložnost za Srbijo

- Tuja vlaganja

- Problematika slabih posojil v poslovnih bankah in njihovo reševanje v zaostrenih likvidnostnih razmerah v Srbiji

- Vrednotenje nepremičnin

Konferenco je obiskala tudi ekonomska svetovalka ga. Liljana Figar Kužnar iz Veleposlaništva Slovenije v Beogradu in pooblaščena ministrica ga.  Valentina Šarčević iz Veleposlaništva Hrvaške v Beogradu. Udeležba slovenske ekonomske svetovalke je bila realizirana po izrecni ustni in pisni intervenciji vodstva SZN Fiabci Slovenije, za kar imata zasluge g. Gerbec in g. Podgoršek.

Celotno poročilo dvodnevnega dogajanja na nepremičninski regionalni konferenci si lahko ogledate na tem linku ali kliknite več o tem.

Fiabci the International Real Estate Federation, Completes Successful World Congress

Petek, 13. junij 2014 - 14:43

FIABCI, the International Real Estate Federation, has completed its 65th World Congress in Luxembourg.  This was FIABCI’s 65th World Congress, which annually attracts global real estate industry leaders.  This year’s event included over 1,000 attendees who participated in opportunities to network, build business, share experiences, advance industry knowledge and stimulate conversations.  Luxembourg guests included His Royal Highness Grand Duke Henri of Luxembourg, François Bausch, Minister of Sustainable Development and Infrastructures, Pierre Gramegna, Minister of Finances, Lydie Polfer, Mayor of Luxembourg City and Maggy Nagel, Minister of Housing.

For article preview click on "Več o tem"

Ljubljana, 10.6.2014: Vabilo na regionalni nepremičninski dogodek "REBEC" Beograd

Torek, 10. junij 2014 - 13:50

Vas zanima kaj se dogaja na nepremičninskem področju v sosednjih državah?

Vabimo vas, da se udeležite nepremičninske konference v Beogradu "REBEC" med 23 in25.6.2014. Opozorili bi vas radi na zelo zanimive regionalne okrogle mize o davčni politiki v Srbiji in regiji, Srbija v procesu pridružitve EU, veljavni pravni okvirji v Srbiji in regiji, Aktualna dogajanja v regionalnih nepremičninskih trgih Srbije, Hrvaške, Slovenije in Bosne in Hercegovine, razvoj poslovnih prosotorov in trgovskih centrov, itd…

Link http://www.rebec.rs/

 


Za člane Slovenskega nepremičninskega združenja FIABCI imamo dogovorjen popust v višini -30% pri plačilu kotizacije.

04.6.2014, Ljubljana: Minister Samo Omerzel začel javno posvetovanje o novem konceptu Nacionalnega stanovanjskega programa

Četrtek, 5. junij 2014 - 10:06
ga Tanja Bogataj generalna direktorica Direkcije za Prostor, g Samo Omerzel minister v odstopu Ministrstvo za Infrastrukturo in prostor,

Ob prepričanju, da je NSP možno izvajati le z aktivnim sodelovanjem in podporo vseh vključenih deležnikov, se je s tem dogodkom začelo javno posvetovanje s strokovno in laično javnostjo, ki bo trajalo od junija do konca septembra 2014. Udeleženci posveta so podprli oblikovanje platforme za nadaljevanje procesa javnega posvetovanja, ki jo bo koordiniralo Ministrstva za infrastrukturo in prostor. V sodelovanju s Slovenskim nepremičninskim združenjem - FIABCI bo že v juniju organiziran nov posvet, ki se bo osredotočil predvsem na problematiko s katero se v svojem delovanju srečujejo javni stanovanjski skladi.

Novico lahko preberene na tem liku oz. na spletni strani http://www.mzip.gov.si/nc/si/medijsko_sredisce/novica/article/799/7754/

Za več slik kliknite več o tem.

21.5.2014 Ljubljana: PRIPOMBE K ''Osnutku predloga zakona o ravnanju z nedovoljenimi gradnjami''

Torek, 27. maj 2014 - 08:07

Slovensko nepremičninsko združenje - FIABCI je v sodelovanju s nepremičninskimi strokovnjaki na 6 nepremičninski okrogli mizi izoblikovalo:

PRIPOMBE K ''Osnutku predloga zakona o ravnanju z nedovoljenimi gradnjami''
(MZIP – 15.04.-15.05.2014)

 

Za ogled pripomb k osnutku predloga zakona kliknite več o tem.

 

 

19.5.2014 Delo članek: novinar Andrej Motl: "Na hrvaški obali cene tudi petino nižje kot na slovenski"

Sreda, 21. maj 2014 - 11:05

"Po podatkih hrvaškega finančnega ministrstva in združenja za poslovanje z nepremičninami smo bili Slovenci s skoraj tretjinskim deležem v zadnjih dvajsetih letih najpogostejši tuji kupci nepremičnin na Hrvaškem. Po mnenju nekaterih poznavalcev trga te tudi z naložbenega vidika postajajo vse bolj zanimive."

Članek si lahko ogledate v priponki.

09.04.2014 Zagreb: Regionalna nepremičninska konferenca v organizaciji Filipović Savjetovanje d.o.o. v sklopu jubilejne 10 mednarodne konference o hrvaškem trgu nepremičnin.

Ponedeljek, 12. maj 2014 - 14:32

V Zagrebu se je dne 9. in 10.4.2014 v organizaciji Filipović savjetovanje d.o.o. odvila 10 jubilejna konferenca o hrvaškem nepremičninskem trgu. V programu organizatorja se je letos že drugič zapovrstjo odvila naša skupna regionalna okrogla miza "Usporedba tržišta nekretnina u regiji"

Predavatelji so predstavili udeležencem aktualno stanje in statistične podatke o sosednjih nepremičninskih trgih v Hrvaški, Srbiji, Bosni in Hercegovini in Sloveniji. Pogovarjali so se tudi o investicijskih potencialih v  regiji in možnosti medsebojnega sodelovanja.

Moderator okrogle mize je bil predsednik Združenja poslovanja z nepremičninami HGKju, Dubravko Ranilović iz podjetja Kastel Nekretnine v Zagrebu.
Predavatelji so bili:
- Aleksandar Opsenica, direktor, REBEC Events,
- Jože Podgoršek, predsednik, Slovensko nepremičninsko združenje – FIABCI Slovenija,
- Alexandar Samonig, lastnik, Ecovis Confidas; Managing Partner, Ecovis SEE
- Maho Taso, partner, BIH direktor, Prostor d.o.o.

Veseli nas, da se regionalnih nepremičninskih konferenc udeležuje tudi vse več nepremičninskih strokovnjakov iz Slovenije.

Za več slik kliknite več o tem.

04.02.2014 RTV SLO1: Oddaja Točka preloma

Sreda, 5. februar 2014 - 10:43

Vse kar ste želeli vedeti o davku na nepremičnine.

Gost v oddaji je častni član Slovenskega nepremičninskega združenja G. Franci Gerbec

Oddajo si lahko ogledate na tem LINKU

oz. na spletni povezavi http://ava.rtvslo.si/predvajaj/nepremicninski-davek-odgovori-na-vasa-vprasanja/ava2.174259642/

05.01.2014 RTV SLO 1: Aktualnosti o davku na nepremičnine

Ponedeljek, 6. januar 2014 - 15:42

RTV SLO 1 prvi Dnevnik, gost g. Franci Gerbec posnetek od 3.18 min dalje.

Posnetek si lahko ogledate na tem LINKU ali na spletni strani http://ava.rtvslo.si/predvajaj/prvi-dnevnik/ava2.174254852/