30.11.2018, Ljubljana: Strokovna delavnica

Ponedeljek, 17. december 2018 - 10:48

Slovensko nepremičninsko združenja FIABCI je za nepremičninske strokovnjake člane združenja organiziralo strokovno delavnico na temo novega Gradbenega zakona in Zakona o urejanju prostora.

Zaradi aktualnosti in številnih novosti v novi prostorski zakonodaji, ki velja od 01.06.2018 (Gradbeni zakonik, Zakon o urejanju prostora), smo s g. Luko Ivaničem, vodjo službe za sistem okolja in prostora, in ga. Sabino Jereb oba iz Ministrstva za okolje in prostor, dogovorili, da predstavita ključne novosti, dileme, probleme in s tem povezana pojasnila.

Delavnica je bila namenjena le članom združenja in sodelavcem v njihovih družbah.

Portorož 8. in 9.11.2018

Četrtek, 22. november 2018 - 19:25

V sklopu 29. Posveta za nepremičninami sta predstavnika Slovenskega nepremičninskega združenja FIABCI gospod Franci Gerbec in gospod Simon Starček predstavila analizo in predlog organizacije delovanja javne službe za upravljanje najemniških stanovanj v Sloveniji. Objavljamo predstavitev in povzetek zaključkov.

28. in 29.10.2018 Budimpešta, Hotel Marriott

Četrtek, 22. november 2018 - 19:23

Na povabilo predsednika FIABCI Madžarske in sklepa UO se je v imenu Slovenskega nepremičninskega združenja FIABCI  dvodnevnega delovnega srečanja predsednikov FIABCI udeležil predsednik Jože Podgoršek. 


Kratek povzetek dogodka si lahko preberete v priponki 
 

19.10.2018: RTV SLO: V Točki preloma gost gospod Franci Gerbec

Petek, 19. oktober 2018 - 14:17

Leta 2020 naj bi v Sloveniji prvič plačali nov davek na nepremičnine. Prvi obrisi so znani - kdo bo obdavčen bolj, kdo manj, kdo bo izvzet?

Več na tem linku https://4d.rtvslo.si/arhiv/tocka-preloma/174569684

April 2018, Zagreb: mednarodna nepremičninska konferenca Filipović

Torek, 18. september 2018 - 13:48

Tudi letos smo uspešno predstavljali in zastopali mesto Ljubljana na tradicionalni 14. letni Filipović mednarodni nepremičninski konferenci v Zagrebu.

ARHITEKTURA NI SAMO ARHITEKTURA in MOST NI SAMO MOST
prof. Janez Koželj, univ.dipl.inž.arh., podžupan mesta Ljubljane,

Vzpostavitev START-UP ekosistema, Corpo program za podjetja (vzpostavitev inovacijske pisarne v podjetju), testiranje rešitev v pilotnem Living Lab okolju
Hackathoni Julij Božič, izvršni direktor za inovacije in digitalizacijo poslovanja - BTC, d.d.

Pregled aktualnih priložnosti na trgu poslovnih nepremičnin
Maja Ostanek, MRICS, vodja strateških investicij, KF Finance d.o.o.

Projektiranje - novi pristopi, BIM – Building information modeling, CDE – Common data environment, predstavitev skozi aktualne projekte
Andrej Pogačnik univ.dipl.inž. grad. direktor partner, ELEA IC d.o.o

Moderator:
Jože Podgoršek, predsednik, FIABCI Slovenija.

Dogajanja s konference si lahko pogledate na linku https://vimeo.com/277653527.

Združenje SICGRAS o praznovanju 25 delovanja Slovenskega nepremičninskega združenja FIABCIJ

Ponedeljek, 16. april 2018 - 14:40

Združenje SICGRAS o praznovanju 25 delovanja Slovenskega nepremičninskega združenja FIABCI.

Več o tem si preberite v priloženem članku.

STANOVANJSKA PROBLEMATIKA V REPUBLIKI SLOVENIJI - okrogla miza

Sreda, 28. marec 2018 - 16:24

Predstavniki Slovenskega nepremičninskega združenja FIABCI so se udeležili okrogle mize - STANOVANJSKA PROBLEMATIKA V REPUBLIKI SLOVENIJI, pod častnim pokroviteljstvom predsednika Republike Slovenije g. Boruta Pahorja. 

Več o tem si preberite na povezavi 

http://www.gzs.si/Dogodki/28-03-2018/okrogla-miza-o-stanovanjski-problematiki-v-republiki-sloveniji

Oglejte si galerijo slik.

Posvet o bodoči obdavčitvi nepremičnin

Petek, 23. marec 2018 - 16:34

Posvet o bodoči obdavčitvi nepremičnin v sodelovanju strokovnjakov Inženirske zbornice Slovenije, Gospodarske zbornice Slovenije, Zbornice davčnih svetovalcev in Slovenskega nepremičninskega združenja FIABCI. 

Oglejte si galerijo slik

Podelitev naziva "častni član SNZ - FIABCI Slovenija" gospodu Jožefu Murku

Četrtek, 22. marec 2018 - 16:20

Zbor članov je med drugimi točkami dnevnega reda tudi potrdil Upravni odbor FIABCI, da se gospodu Jožefu Murku podeli naziv ČASTNI ČLAN Slovenskega nepremičninskega združenja - FIABCI Slovenija.

Njegovo strokovno delo je pustilo izjemen pečat, kot tudi pomemben dolgoletni prispevek pri razvoju nepremičninske stroke v Sloveniji, izobraževanju nepremičninskih strokovnjakov in oblikovanju nepremičninske zakonodaje. 

Oglejte si galerijo slik.

Člani združenja FIABCI na predstavitvi spomeniško zaščitenih objektov

Četrtek, 22. marec 2018 - 15:58

Člani Slovenskega nepremičninskega združenja FIABCI so se udeležili predstavitve dveh obnovljenih, spomeniško zaščitenih objektov v Mariboru, to je Hotela Maribor in Žičkega dvorca, katero je predstavil investitor obeh objektov, g. Saša Arsenović. 

Oglejte si galerijo slik.

INFORMACIJA O PROSLAVI 25. LETNICE DELOVANJA Slovenskega nepremičninskega združenja - FIABCI SLOVENIJA (Portorož, 09. - 10.11.2017)

Torek, 12. december 2017 - 09:14

Med 9. in 10. novembrom 2017, je v Portorožu potekal tradicionalni 28. posvet Poslovanja z nepremičninami, ki sta ga skupaj organizirala Gospodarska zbornica Slovenije - Zbornica za poslovanje z nepremičninami in Slovensko nepremičninsko združenje - FIABCI Slovenija. 

Letos je bil posvet močno mednarodno obeležen, saj je združenje zagotovilo aktivno udeležbo več mednarodnih (Martin von Hauff - področje upravništva, Andreas Hofer - področje zadružništva gradnje nepremičnin) in domačih nepremičninskih strokovnjakov (Leon Kobetič, Anton Kožar, Robert Geisler). 

FIABCI WORLD novice mesec oktober 2017

Ponedeljek, 11. december 2017 - 08:42

Čestitka s strani vodstva svetovne FIABCI organizacije ob našem 25. jubileju delovanja Slovenskega nepremičninskega združenja FIABCI. 

Več o tem na linku http://www.flipsnack.com/fiabci/fiabci-global-news-october-2017.html

Vključevanje nove generacije v izvajanje ciljev trajnostnega razvoja

Četrtek, 30. november 2017 - 15:00

Dne 10. 09. 2017 se je na Ekonomski fakulteti, Univerze v Ljubljani, odvila prva FIABCI interaktivna delavnica, na temo nepremičnin z naslovom "Vključevanje nove generacije v izvajanje ciljev trajnostnega razvoja", v orgnizaciji Slovenskega nepremičninskega združenja - FIABCI Slovenija. Delavnica je bila namenjena vsem mladim, kot podmladku FIABCI Slovenija, kateri so aktivno želeli sodelovati pri pridobivanju novega strokovnega znanja v nepremičninski dejavnosti. 

Predstavitev je izvedla ga. Kateryna Pylypchuk, predstavnica FIABCI Ukrajina, predstavnica sveta FIABCI strokovnjakov ter podjetnica, certificirana poslovna trenerka in moderatorka. 

Delavnica je mladim približala koncepte pristopov vključitve v aktivne procese: 

- kaj pomeni CPI in kako se lahko mladi nepremičninski strokovnjaki v Sloveniji vključijo v te pobude, 

- katere so glavne koristi, ki jih  mednarodna nepremičninska organizacija FIABCI nudi mladim strokovnjakom na področju    nepremičnin, 

- kako so najboljše prakse na področju nepremičnin, po vsem svetu, lahko dragocen vir za prihodnje izvajanje trajnostnih      projektov v Sloveniji, katere dogodke organizira FIABCI, z namenom vključevanja mladih generacij v izvajanje ciljev            trajnostnega razvoja,

- več o 2. svetovnem poslovnem taboru mladih članov FIABCI #iREAL2017, Atene, Grčija, od 06. do 08. decembra 2017

več o programih izmenjav, mreženja in drugih priložnosti znotraj FIABCI. 

Vabilo na 28. Posvet z nepremičninami in 25. letnico delovanja slovenskega nepremičninskega združenja FIABCI, dne 09 in 10.11.2017, v Kongresnem centru Portus, LifeClass Hotels & Spa, Hotel Slovenija, Obala 33, Portorož

Ponedeljek, 9. oktober 2017 - 09:15

Spoštovani, 

Vabimo vas, da se udeležite letošnjega Posveta z nepremičninami, na katerem bodo prisotni tudi posebni gosti in tujine: 

Farook Mahmood, India, Predsednik FIABCI WORLD
Ramon Riera Torroba, Spain, Predsednik FIABCI EUROPE
Michael von Hauff, Germany, FIABCI Predsednik Sveta direktorjev FIABCI WORLD, Beratung fur Immobilien Managament GmbH
Andreas Hofer, Switzerland, Social housing specialist, Archipel GmbH

in drugi gostje iz Ukrajine, Italije, Hrvaške, Srbije, itd.

Prijavnico za udeležbo Posveta in program najdete na povezavi http://posvetnepremicnine.gzs.si/vsebina/Program 

26-27. 04. 2017, Zagreb: Povzetek iz 13. Filipović konference o razvoju nepremičnin

Ponedeljek, 8. maj 2017 - 09:42

Letošnje 13.mednarodne nepremičninske konference o razvoju nepremičnin, organizatorja Filipović savjetovanje d.o.o., se je Zagrebu v dveh dneh udeležilo okoli 500 obiskovalcev. Iz Slovenije je bilo letos prijavljenih rekordno število udeležencev.

Prvi dan so dogodek zaznamovale predstavitve nepremičninskega razvoja mest Ljubljane, Dunaja in Beograd, ter s tem povezanih investicijskih projektov.

Za celotno vsebino kliknite več o tem.

7.-8.4.2017, Beograd: Mednarodna nepremičninska konferenca "Nauči da uspeš"

Torek, 18. april 2017 - 09:25

Mednarodna nepremičninska konferenca "Nauči da uspeš" organizatorja Klaster nekretnine, Srbija je bila organizirana 07. in 08. aprila 2017 Beogradu, Republika Srbija v Domu Narodne skupščine Republike Srbije in v hotelu Zira.

V prvem delu prvega dne 2. strokovnega posveta "Nauči da uspeš 2017", ki se je začel s svečano otvoritvijo v Domu Narodne Skupščine Republike Srbije, so na prvem panelu razpravljali o spremembah Zakona o posredovanju v prometu z nepremičninami v Republiki Srbiji, tudi ob primerjavi zakonov in dobrih praks v Sloveniji in Hrvaški. Moderator panela je bil g. Saša Stefanović direktor Inštituta za nepremičnine, Beograd. Govorniki na panelu so bili: g. Željko Stojanović, vodja skupine za pripravo sprememb Zakona o posredovanju v prometu z nepremičninami v Republiki Srbiji iz Ministrstva za trgovino, turizem in telekomunikacije, ga. Ema Culi, direktorica Sektorja za trgovino pri Hrvaški gospodarski zbornici, g. Franci Gerbec, častni član FIABCI Slovenija, g. Nenad Djordjević, predsednik Upravnega odbora Klaster nekretnine, Srbija, g. Zoran Lazić, Pomočnik ministra v Ministrstvu za delo, zaposlovanje, borčevska in socialna vprašanja in g. Damir Borić, predsednik Grupacije posrednikov v prometu z nepremičninami pri Gospodarski zbornici Srbije.

Za celotni članek kliknite več o tem.

 

22.3.2017: Kratek povzetek poslovenega sestanka predsednikov in poslovnih sekretark FIABCI svetovne nepremičninske organzacije 11. in 12. marca 2017 v Nici, Francija

Četrtek, 23. marec 2017 - 09:15
Pred hotelom Le Royal v Nici 2017

Na povabilo svetovne nepremičninske strokovne organizacije FIABCI sta se v imenu FIABCI Slovenije sestanka predsednikov in poslovnih sekretark nacionalnih chapterjev od 10. do 12.3.2017 udeležila predsednik Jože Podgoršek in poslovna sekretarka Aleksandra Osterman. 

Za celotno vsebino klilknite več o tem.

21.3.2017, RTV SLO1: oddaja Dobro jutro: G. Franci Gerbec, pravnik, o vpisih v zemljiško knjigo

Torek, 21. marec 2017 - 09:23

Celotno oddajo si lahko ogledate na tem linku.

1.2.2017, OKROGLA MIZA: Predstavitev izbranih in nagrajenih rešitev nove stanovanjske soseske NOVO BRDO

Sreda, 15. februar 2017 - 15:17

Ob zaključku javnega natečaja za urbanistično, krajinsko in arhitekturno rešitev nove soseske NOVO BRDO, Ljubljana je bila v prostorih Stanovanjskega sklada RS organizirana 1. okrogla miza.

Na njej so sodelovali: mag. Miran Gajšek, predsednik ocenjevalne komisije mag. Črtomir Remec, direktor SSRS Sašo Rink, direktor JSS MOL Aljoša Dekleva in Lea Kovič, Dekleva Gregorič arhitekti – prva nagrada za območje E2 in E3 Aleksander Lužnik in Boris Vranič, Nava arhitekti d.o.o. – prva nagrada za območje E1 Katarina Konda, LUZ d.o.o. Pogovor sta vodili Ana Struna Bregar in Lenka Kavčič.

Okrogla miza je zainteresirani javnosti predstavila potek natečaja, delo žirije, rezultat sintezne rešitve ter vizije in poglede investorjev. Oba prvonagrajena projekta pa sta predstavila avtorja izbranih rešitev: Aljoša Dekleva iz biroja Dekleva Gregorič arhitekti in Aleksander Lužnik iz biroja Nava arhitekti.

Po predstavitvi se je med udeleženci razvil zanimiv in konstruktiven pogovor, ki je izpostavil vrsto zanimivigh pogledov na način oblikovanja novih stanovanjskih sosesk, vzpostavitev in povečanje najemnega fonda stanovanj, načina prometnih ureditev, oblikovanja novih modelov stanovanjskih skupnosti ... Med udeleženci sta bila izražena veliko zanimanje in želja po sodelovanju v celovitem pristopu k načrtovanju in oblikovanju širšega prostora na Brdu, kjer je poleg zanimivih delovnih mest v Tehnološkem parku predvidena tudi izgradnja dveh novih ljubljanskih fakultet.

Za celotno vsebino klilknite več o tem.