07.04.2020, Ljubljana: Odvetniška zbornica Slovenije podpira predlog SNZ-FIABCI Slovenija in Zveze društev pravnikov Slovenije za dopolnitev Obligacijskega zakonika

Torek, 7. april 2020 - 16:26
Podpora OZS, stran 1

Podpora OZS, stran 1

Podpora OZS, stran 2

Podpora OZS, stran 2

Slovensko nepremičninsko združenje - FIABCI Slovenija je Vladi Republike Slovenije poslalo predlog za dopolnitev Obligacijskega zakonika.

Odvetniška zbornica Slovenije je danes, 07.04.2020, javno podprla predlog Slovenskega nepremičninskega združenja – FIABCI Slovenija in Zveze društev pravnikov Slovenije za zakonsko ureditev prilagoditve najemnih in zakupnih razmerij zaradi nezmožnosti uporabe nepremičnin in drugih stvari v primeru izrednih dogodkov.

Predlagatelja predlagata, da se v slovenskem pravnem redu kot posledica nastalih kriznih razmer zaradi epidemije koronavirusa (COVID-19) in v izogib negotovosti strank ter vrsti sporov v najemnih in zakupnih razmerjih – še posebej v poslovnih najemnih razmerjih za najem poslovnih stavb in prostorov, ki jih najemniki ne morejo ali ne smejo uporabljati v času karantenskih ukrepov države – ponovno sprejmejo določbe o t. i. nemožnosti uporabe stvari zaradi izrednih dogodkov, kot so nalezljive bolezni in s tem povezane pravne posledice, zato sta na Vlado Republike Slovenije in Ministrstvo za pravosodje že naslovila predlog za dopolnitev Obligacijskega zakonika s predlogom za sprejem novega 589.a člena OZ.

▶ V pripeti datoteki predlog Vladi Republike Slovenije in dopis s podporo Odvetniške zbornice Slovenije poslan Vladi Republike Slovenije in Ministrstvu za pravosodje.